V Sabinove začne vyrábať anglický investor Welton, Bibby and Baron Ltd.

23.04.2006 Sabinov

Sabinov 23. apríla (TASR) - S počiatočnou investíciou 350 000 EUR, čo je zhruba 13,03 milióna SKK, prichádza do Sabinova anglická spoločnosť Welton, Bibby an...
Sabinov 23. apríla (TASR) - S počiatočnou investíciou 350 000 EUR, čo je zhruba 13,03 milióna SKK, prichádza do Sabinova anglická spoločnosť Welton, Bibby and Baron Ltd. Výrobu papierových tašiek pre potravinársky priemysel by mala spustiť v prvej májovej dekáde.

Zástupcovia investora so sídlom na juhu Anglicka neďaleko mesta Bristol na stretnutí s vedením mesta Sabinov a predstaviteľmi regionálnych finančných kruhov a štátnej správy koncom tohto týždňa ohlásili, že v priebehu 5 rokov vytvoria 120 pracovných miest. Objem vložených prostriedkov každý ďalší rok bude dosahovať 150 000 EUR. Celá produkcia sa má z prevádzky v Sabinove exportovať.
Výber prvých 10 strojárov, pričom do konca tohto roka by v prevádzke malo pracovať do 40 ľudí, sa po dohode s úradom práce uskutoční vo štvrtok 27. apríla v budove mestského úradu. Prvých zamestnancov zaučia Angličania.
Ako na stretnutí v Sabinove vyhlásil výkonný riaditeľ Malcolm Ross, ambíciou spoločnosti je vybudovať si za prvých 5 rokov stabilnú pozíciu v Sabinove a odtiaľ výrobky dodávať do celej Európy. V súčasnosti jej ročná produkcia v materskom závode s 250 zamestnancami je vyše 1 miliarda papierových vreciek pre rýchle občerstvenie, pečivo, delikatesy a krmivá pre domáce zvieratá. Ross priznal, že jedným z dôvodov ich príchodu na Slovensko bol fakt, že v posledných mesiacoch pracovalo u nich 18 ľudí zo SR a s ich prístupom k práci, vzdelaním i zručnosťami boli a sú spokojní. Firma má aj generálneho manažéra pre Slovensko v osobe Iana Robsona. Anglický investor využil služby Centra ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice, s. r. o. , angažovala sa aj anglická ambasáda v Bratislave.
Podľa primátora Sabinova Petra Molčana je v meste dosť nevyužitých výrobných priestorov. Angličanom ponúkli na výber viaceré, tí sa rozhodli pre prenájom výrobných hál bývalej, dnes skrachovanej konzervárenskej firmy Sabina. Rýchle dohodnutie a realizácia investície, keď prvé osobné kontakty s vedením mesta mal Robson vo februári, sú podľa Molčana dôkazom, že v tomto regióne boli a sú pripravení na príchod zahraničných investorov.
 

Vyberte región